Douro - Real Companhia Velha

Real Companhia Velha is één van de porthuizen in Porto of eigenlijk in Gaia. Op 10 september 1756 werd Real Companhia Velha opgericht door de Koninklijke afgezant van Koning Jose I. Samen met de beste wijnboeren uit de hoger gelegen Douro en 'the good men of the city of Oporto' werd Real Companhia Velha belast met de taak van verbetering en behoud van de gecultiveerde wijnstokken. 
Met de officiële erkenning van de Douro in 1758 is deze regio, na Chianti, het oudste wijnherkomstgebied ter wereld. Het was de opdracht van Real Companhia Velha om de herkomstregelgeving te definiëren, uit te voeren en te handhaven. 
 
In 2006 vierde Real Companhia Velha zijn 250 jarige betrokkenheid bij de porthandel. Achter hen ligt een schitterende geschiedenis. 
De visie voor de toekomst is niet veranderd, altijd blijven streven naar de hoogst haalbare kwaliteit om zo historie te blijven schrijven. Port heeft meer aanzien verworven dan welke wijn ook in de wereld en daarom spraken de Europese Koningshuizen over Port als: "Port is de koning onder de wijnen, de wijn voor koningen".
 
Tegenwoordig behoren de kelders van de Real Companhia Velha tot de drukst bezochte van de stad. Een rondleiding begint met een korte introductiefilm over de Duorovallei en de ambacht van het maken van Portwijn. Na deze film maak je een wandeling in de kelders langs de portvaten.
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop