Deze 20 jaar oude portwijn heeft een elegant boeket dat doet denken aan gedroogde vruchten en amandelen waardoor het zijn onderscheidende karakter krijgt. Elegant, fluweelachtig en geconcentreerd in de mond gevolgd door een aantrekkelijke aanhoudende afdronk. Dit is port op zijn best !
Food-Pairing
Heerlijk bij gedroogd fruit, boerenham en wild; eenden- of ganzenlever met sinaasappel of peer; Portugese kazen, belegen Goudse en blauwe kazen; desserts
Druiven: Tinta Barocca, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden. Serveren op een temperatuur van 12-14°C
Critics & Awards
94/100 - Tim Atkin Tasted: 12-Jun-2016
17/20 - Jancis Robinson
Tasted: 01-Dec-2015
92/100 - Wine Spectator
Tasted: 15-Nov-2015
17,5/20 - Vinum Wine Magazine
Tasted: 01-Nov-2015
92/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Dec-2014
Silver - Concours Mondial de Bruxelles, 2006
89/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 08-Jan-2006
95/100 - Jamie Goode
Tasted: 01-Nov-2005
92/100 - CellarTracker (39 notes)