Donkerbruin van kleur, begint kruidig voordat hij zijn smaken herinvesteert in frisse tonen van fruit. Geuren van honing en kweeperenmarmelade duiken op en verdiepen zich tot zwarte vijgen en specerijen. Soepel en weelderig en evolueert in de loop van enkele uren in het glas. Copyright Wine & Spirits Magazine
Eén van de meest populaire portwijnen uit de regio!
Food-Pairing
Een portwijn van 40 jaar oud is heerlijk zondermeer en behoeft niet te worden gecombineerd met lekkers al is extra donkere chocolade gewoonweg fabelachtig lekker erbij
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cao, Tinta Barroca, Tinta Francisca, Sousao
40 jaar in eiken vaten van 600 liter
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden. Serveren op een temperatuur van 12-14°C
Critics & Awards
18/20 - Jancis Robinson Tasted: 01-May-2015
91/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 01-Dec-2014
94/100 - Wine Spectator
Tasted: 30-Jun-2011
94/100 - Wine Enthusiast
Tasted: 08-Jan-2006
94/100 - CellarTracker (24 notes)