Deze edele rode wijn van 100% Touriga Nacional wordt alleen in de beste wijnjaren gemaakt.
Diep paars van kleur. De neus is fris en toont verleidelijke aroma's van viooltjes en wilde bessen. Elegant in de mond, evoluerend naar een wijn met een uitstekend volume, en een stevige structuur gemaakt van frisse, fijn getextureerde tannines. Dit is een boeiende wijn met een frisse, aanhoudende en perfect uitgebalanceerde afdronk. Geweldig spul.
Food pairing
Een volle, stevige wijn die past bij rijkelijke gerechten. Dit is een echte winter warmer die uitstekend past bij stevige rode vleesg- en wildgerechten
Druiven: Touriga Nacional (100%)
De druiven, afkomstig van de beste Touriga Nacional-percelen van Quinta do Crasto, worden naar de wijnmakerij gebracht in plastic dozen van 22 kg waar ze een strenge selectie ondergaan. Na volledige ontsteling en lichte pletten, wordt het sap overgebracht naar temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Zodra de alcoholische gisting is voltooid, wordt het sap voorzichtig geperst, waarna het 18 maanden rijpt in Franse eikenhouten vaten
De oogst van 2017 wordt geregistreerd als de vroegste ooit op Quinta do Crasto. Een ongewoon warme en droge winter betekende dat de groeicyclus van de wijnstokken eerder begon dan normaal. Gedurende de hele cyclus bleef er weinig regen vallen, wat leidde tot een matige waterstress en de wijnstokken moesten zich hier natuurlijk aanpassen aan deze ongunstige weersomstandigheden. De oogst begon op 8 augustus, met de eerste witte druiven. Dit was een belangrijke beslissing omdat het ons de gewenste niveaus van versheid en natuurlijke zuurgraad gaf. Op 18 augustus zijn we begonnen met het plukken van de rode druiven bij de Quinta da Cabreira wijngaard in de Douro Superior subregio. We zijn in staat om de druiven op dit terrein te irrigeren en dit heeft ertoe bijgedragen dat de wijnstokken op een evenwichtige manier blijven werken en dat de bessen een perfecte rijpheid hebben bereikt. Eind augustus daalden de avondtemperaturen aanzienlijk, wat hielp bij het beëindigen van de rijping van de druiven. Een periode van warme dagen gecombineerd met koele nachten leverden de perfecte balans op, zodat de oogst van de eerste Quinta do Crasto rode druiven kon beginnen. Droge dagen in september zorgden voor een
vlotte oogst. De oogst eindigde veel eerder dan normaal, namelijk op 19 september. Per saldo kunnen we zeggen dat 2017 een jaar was met lagere opbrengsten, met minder trossen kleinere druiven, maar met een uitstekende concentratie en een optimale huid / pulpverhouding. Dit was een uitdagend jaar voor de wijnbouw- en wijnbereidingsteams. We moesten de oogst perfect timen om maximale kwaliteit te garanderen. 2017 zal zeker de geschiedenis ingaan als een jaar van uitzonderlijke wijnen.
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3.57
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 15°C.
Serveren en decanteren bij 16°C
Te drinken vanaf nu 15 jaar na oogstjaar
Critics & Awards
4,3/5 vivino (63 ratings)
94/100 - Wine Enthusiast Roger Voss
Selected Touriga Nacional fruit has gone into this rich, perfumed wine. While still young, its black fruits are developing well, balancing density with elegance. The wine will be ready to drink from 2023