Webshop » Port » Tawny » Kopke Colheita 1965 Port

Kopke Colheita 1965 Port

BvKPK073 Kopke Colheita 1965 Port

€ 285,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Op voorraad

Elke wijn vertelt een verhaal. De Colheita's van Kopke vertellen echter een uniek verhaal. Een wijn proeven is geschiedenis proeven en in het geval van deze Colheita uit 1965 betekent het een opmerkelijke gebeurtenis herdenken, zoals het winnen van de Nobelprijs voor de Vrede door UNICEF voor zijn promotie van "broederschap tussen naties".

Een levendige amberkleur. Indrukwekkende aroma's, met tonen van gedroogd fruit en likeur. Wonderbaarlijk in balans, met zachtheid en een goede structuur. Verleidelijke en aantrekkelijke frisheid. Een elegante en aanhoudende afdronk.
 
Colheita’s worden gezien als Tawny’s van zeer hoge kwaliteit. Is afkomstig van één enkele oogst en heeft minimum 7 jaar in Franse eiken vaten van ongeveer 550 liter doorgebracht. Colheita portwijn vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale jaarlijkse productie van porto. Net als Vintage, is een Colheita port alleen vrijgegeven wanneer aan de beste voorwaarden wordt voldaan en na goedkeuring van het IDVP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto) 
 
Food pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts zoals bvb crème brûlée, gedroogde vruchten en als aperitief 
Lekker bij een handje vol noten, karamel-pecannotentaart, melkchocolade of oude Hollandse kaas 
 
Druiven: 25% Touriga Nacional, 25% Tinta Roriz, 25% Touriga Franca, 25% Tinta Barroca
De druiven worden met de hand geplukt op het optimale moment, worden vervolgens ontsteeld, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant karnen tijdens de fermentatie. Dit vindt plaats in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt van één enkele oogst. Een Colheita-wijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende periodes die kunnen variëren, maar nooit korter dan 7 jaar. Vervolgens wordt hij gebotteld en verkocht volgens de eisen van de markt.
 
Alcoholgehalte
20%
   
Bewaren en serveren
Net als alle tawny port is colheita het lekkerst als het gekoeld is zoals een witte Bourgogne (14°C) en geserveerd wordt in kleine witte wijn glazen (Riedel Vinum Riesling bijvoorbeeld). 
Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden.
wine-spirits-magazine-97-100-kopke-1957
Critics & Awards
98/100 - Wine & Spirits Magazine Tasted: Dec 2015
95/100 - Tom Cannavan Tasted: Jan 2015
(2015) Glowing, deep mahogany. Lots of shellac and old polished wood, curry leaf, varnish notes, but part of the intriguing nutty whole. Deep raisiny aromas too, clove and cinnamon. In the mouth a gorgeous Seville orange cut and decisiveness, the coffee and walnut cake sweetness and soulful depth is delicious, and this goes on and on. So long, perfectly balanced, and luscious without being at all cloying.
 
Producent: Kopke 
Regio: Douro
Powered by EasyWebshop