Douro - Kopke

logo-kopke
    Een Porto van Kopke erkent om zijn kwaliteit en dé referentie in de markt.

Kopke, ’s werelds oudste porthuis, werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke.  
In 1636 reisde de Duitse diplomaat Nicolau Kopkë met zijn zoon, Cristiano, van Hamburg naar Portugal, als vertegenwoordiger van de Hanze. Twee jaar later richtte hij Nicolau Kopkë & Co. op, een rederij die uiteindelijk algemeen erkend zou worden als het eerste porthuis in de geschiedenis van de industrie. In 1781 kochten ze een boerderij in de Douro, waardoor ze de overstap maakten van verlader naar producent en portwijn geleidelijk hun belangrijkste bedrijfsfocus werd.

In 1828 koos C. N. Kopkë, achter-achterkleinzoon van Nicolau, tijdens de Portugese burgeroorlog de zijde van de Liberale Partij. Na de oorlog kreeg hij de titel van Baron van Vilar en tien jaar later kreeg zijn neef de titel Baron van Massarelos. In 1841 werd de naam van het bedrijf veranderd in C. N. Kopke en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Bijna een eeuw later, in 1940, werd het porthuis officieel erkend als het oudste ter wereld. Kopke heeft een uitstekende reputatie, ondersteund door vele gouden medailles, met name voor hun Tawny (vatgerijpte) porto's. Passend bij hun status als het oudste porthuis, zijn hun flessen gemakkelijk herkenbaar aan hun traditionele en met de hand gestencilde stijl.
 
Zoals hierboven reeds vermeld is Kopke gespecialiseerd in Tawny port en dan met name de Colheita’s. Een Colheita port is lichter dan een Vintage port en past bij veel meer gelegenheden & eten dan een Vintage port. 80% van de port die gemaakt word bij Kopke is Tawny port. Kopke heeft Tawny Port van meer dan 100 jaar in huis. Maar ook de witte, de ruby's en vintage ports zijn heerlijke wijnen tegen een schappelijke prijs geschikt voor de beginnende port drinker. In 2006, wordt Casa Kopke overgenomen door de Sogevinus groep. Het merk en de kwaliteit wordt behouden, en inmiddels ​​werden zij leider van de portomarkt in de categorie "Colheita".  
 
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop