WebshopPortTawnyKopke Colheita Port 2012

Kopke Colheita Port 2012

BvKPK01212 Kopke Colheita Port 2012

€ 37,50

Levertijd 5-7 werkdagen - Op voorraad

Heerlijk en levendig, een rode tint met bruinige tonen. Rijke en intense neus waarin de aroma's van rijp fruit zich vermengen met tonen van noten en kruiden. In de mond is hij intens en vol van smaak, waarbij de zoetste smaken zich vermengen met tonen van noten en wat witte peper. Frisse en intense afdronk.

Elke wijn vertelt een verhaal. De Colheita's van Kopke vertellen echter een uniek verhaal.
Een van de meest interessante en veelbesproken gebeurtenissen in 2012 was de landing van NASA's Curiosity-rover op Mars. De Maya-kalendervoorspelling over het "einde van de wereld" trok wereldwijd veel aandacht – en natuurlijk verging de wereld niet.

Food pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts zoals bvb crème brûlée, gedroogde vruchten en als aperitief 
Lekker bij een handje vol noten, karamel-pecannotentaart, melkchocolade of oude Hollandse kaas 
 
Druiven: 25% Touriga Nacional, 25% Touriga Franca, 25% Tinta Roriz, 25% Tinta Barroca
De rijen wijnstokken worden traditioneel op de helling geplant in horizontale terrassen. Meer recentelijk zijn er wijnstokken op de helling verticaal geplant (genaamd "vinha ao alto")
   
De druiven worden op het optimale moment met de hand geplukt, ontsteeld, gekneusd en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant roeren tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te maken. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt van één enkele oogst. Een Colheita-wijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende perioden die kunnen variëren, maar nooit minder dan 7 jaar. Het wordt vervolgens gebotteld en verkocht en is onmiddellijk klaar voor consumptie
   
Alcoholgehalte
20%vol
pH: 3,5
 
Bewaren en serveren
Net als alle tawny port is colheita het lekkerst als het gekoeld is zoals een witte Bourgogne (14°C) en geserveerd wordt in kleine witte wijn glazen (Riedel Vinum Riesling bijvoorbeeld). Blijft tot enkele maanden (4 tot 6 maanden) na opening goed drinkbaar, mits je de fles steeds afsluit met de originele stopkurk en hem bewaart bij een constante temperatuur van zo'n 12 graden.
 
De wijn moet op een koele en droge plaats worden bewaard, beschut tegen licht en temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven staan. Het is normaal dat zich na verloop van tijd bezinksel vormt op de bodem van een fles Port.
top-port-wijn-1976
Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (45 reviews)  
 
Producent: Kopke 
Regio  Douro
Powered by EasyWebshop