Food pairing
De perfecte wijn bij geroosterd of gegrild varkensvlees alsook lekker bij kaas
Druiven: Aragonez, Castelão en Trincadeira.
Zorgvuldig geselecteerde druiven op de uitgestrekte klei-kalksteen en schalie vlakten van Borba. Bij aankomst in de kelder worden de druiven ontsteeld, geplet en naar roestvrijstalen vaten gestuurd voor alcoholische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 25 °C. Gedurende deze periode vindt de maceratie plaats gedurende zeven dagen met gebruik van de remontage, om de extractie van kleur, aroma's en smaken te optimaliseren. Malolactische gisting wordt geïnitieerd, fundamenteel voor de zachtheid en zachtheid van de wijnen. Na de tijdsperiode waarin de wijn zich stabiliseert door fysische processen in roestvrijstalen tanks, wordt de wijn, bij begin van de volgende lente, gefilterd voor het bottelen
Alcoholgehalte
13%
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C. Te drinken tot 3 jaar na oogstjaar