Webshop » Port » Vintage » Dow's Crusted 2013 Port

Dow's Crusted 2013 Port

ALDO0513 Dow's Crusted 2013 Port

€ 29,50

Levertijd 5-7 werkdagen - Op voorraad

De Crusted Port is een aanvulling op de Vintage en Late Bottled Vintage-stijl. Traditioneel wordt Crusted Port geselecteerd uit wijnen van Vintage-kwaliteit, van twee of drie oogsten, ondergaat geen klaring of filtratie voorafgaand aan het bottelen en wordt drie jaar na het bottelen vrijgegeven.
  
Crusted Port is een typische Britse creatie, sterk geassocieerd met de Britse Porthuizen en vaak oorspronkelijk gebotteld op vat in het Verenigd Koninkrijk. Aangezien de bulkexport in 1996 werd stopgezet, is dit werk nu voorbehouden tot de kelders in Portugal. Dow's Crusted is een blend van uitstekende jonge ports van twee of drie oogsten, gebotteld zonder enige klaring of filtratie in 2013. Alleen het botteljaar staat op het etiket, aangezien de port het resultaat is van een blend van geselecteerde wijnen van verschillende oogsten. Deze port werd acht jaar op fles gerijpt in de kelders van Dow in Portugal voordat deze te koop werd aangeboden. Crusted Port ontleent zijn naam aan het feit dat het, net als Vintage Port, een "korst" of natuurlijke afzetting zal vormen met de flesleeftijd. Net als Vintage Port moet de wijn liggend worden bewaard en moet deze worden gedecanteerd voordat deze wordt geserveerd. Zet de fles een uur of twee rechtop voordat u deze opent, zodat de afzetting kan bezinken voordat u deze decanteert. Crusted Port, hoewel toegankelijk op het moment van release (d.w.z. minimaal 3 jaar na botteling), zal het geduld belonen om het een aantal jaren verder te laten ontwikkelen in de fles. Het zal dan het magnifieke boeket en de smaak ontwikkelen die uniek zijn voor op fles gerijpte wijnen, en biedt dus een uitstekend alternatief voor Vintage Port.


De stijl is de naam voor het sediment (of 'korst') dat het gooit, en het vereist meestal decanteren, hoewel de korst in deze wijn vrij licht is. Zijn rol als vervanging voor de grootste wijn van de regio heeft ertoe geleid dat het wordt beschreven als de 'poor man's vintage port', wat mij, bij het proeven van deze rijkelijk karaktervolle en substantiële wijn, onterecht blijkt. The WineDoctor

Mooie robijnrode kleur met een roodachtige rand. In de neus is hij vol met jammy weelderig fruit met aroma's van donker fruit zoals pruimen en vijgen aangevuld met peperige/kruidige tonen. De smaak is geconcentreerd, weelderig en vol van kracht. Uitstekende textuur en balans die leiden tot een lange drogere afdronk. Net als bij Vintage Port moet de wijn liggend worden bewaard en moet hij voor het serveren worden gedecanteerd. Zet de fles een paar uur voor het openen rechtop, zodat het sediment kan bezinken voor het decanteren.
  
Food-Pairing
Een heerlijke digestief uitstekend bij chocoladedesserts, vooral donkere chocolade. Cheddar, Goudse en Brie kaas. Pittige gerechten met rood vlees, wild, lams-, kalfsvlees en pepersteak
  
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousao & andere oudere druiven
Druiven afkomstig van Dow’s Quinta do Bomfim en Senhora da Ribeira wijngaarden. Sommige componenten worden soms uit andere, kleinere Dow-eigendommen gehaald.

Dow's Crusted Port is een mix van bijzonder volle Ports van zeer hoge kwaliteit van recente jaargangen (normaal gesproken van de twee of drie oogsten onmiddellijk voorafgaand aan de botteldatum). Deze Ports rijpen ongeveer 12 tot 18 maanden in vat voordat ze worden gebotteld zonder enige klaring of filtratie. Dow's Crusted Port wordt vervolgens nog drie jaar op fles gerijpt in de Dow's kelders voordat het voor verkoop wordt vrijgegeven. Deze langdurige flesrijping geeft deze port een uitstekende stijl en karakter met de kenmerkende droge afdronk van Dow.

Alcoholgehalte
20%
pH: 3,55
decanteerglas 
Conserveren en serveren
Serveer bij keldertemperatuur van 12 - 15ºC.
Bewaar op een constante temperatuur, uit de buurt van intens direct licht. Net als bij Vintage Port moet de wijn liggend worden bewaard en moet deze worden gedecanteerd voordat deze wordt geserveerd. Zet de fles een uur of twee rechtop voordat u deze opent, zodat het bezinksel kan bezinken voordat u deze decanteert. Na het decanteren bereikt de wijn snel zijn hoogtepunt en kan hij het beste overdag of binnen 2 dagen na opening worden gedronken.
topwijn 
Critics & Awards
4/5 - Vivino (316 ratings) 
  
Producent: Dow's 
Regio: Douro
Powered by EasyWebshop