Food pairing
Deze witte reserva smaakt heerlijk bij witte gegrilde vis (bijvoorbeeld heilbot), Penne met roomsaus, sint-jakobsschelpen, Aziatische gerechten & moussaka
Druiven: Antão Vaz, Arinto, Roupeiro
Volledig ontsteeld, koude bezinking, maceratie, persen, decanteren van most, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie 75% van de batch in roestvrijstalen tanks en 25% in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Veroudert gedurende zes maanden in roestvrijstalen tanks en in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten, met veroudering op fijne droesem
Wijngaard biologisch gecertificeerd.
2023 was warm en droog. Tijdens de vegetatieve rustperiode (herfst-winter) waren er milde temperaturen en hogere neerslagwaarden dan in 2022, maar in de lente-zomer waren de temperaturen veel hoger en was de neerslag erg laag. In de wijngaard was er vanwege al deze factoren sprake van een vooruitgang in de fenologie. De oogst was vroeg en geconcentreerd in een paar weken, waarbij de optimale rijping van de verschillende variëteiten snel werd bereikt, wat aromatische, intense en zeer complexe wijnen opleverde.
Alcoholgehalte
14%vol
pH: 3,37
Bewaren en serveren
Houd- en drinkbaar tot 7 jaar na oogstjaar
Serveren op 8-10°C