Food pairing
Een verrukkelijke wijn combineert goed met gegrilde vis, verse zeevruchten en kipsalade.
Druiven: Roupeiro, Rabo de Ovelha, Arinto, Trincadeira das Pratas, Alicante Branco
De druiven komen van twee wijngaarden, Vinha da Nora (60%) is 35-37 jaar oud, in biologische productie sinds 2015, de variëteiten zijn Roupeiro (50%), Rabo de Ovelha (20%), Arinto (10%), Tamarez (10%) en Alicante Branco (10%). Van Vinha de Vale do Cepo (40%), 47 jaar oud en gecertificeerd als geïntegreerde productie, de rassen zijn Roupeiro (sinoniem voor Síria; 20% van het totaal) Alicante Branco (sinoniem voor Boal de Alicante; 10% van het totaal) en Tamarês (sinoniem voor Trincadeira das Pratas; 10% van het totaal).
De druiven worden geplukt tussen 3 en 4 uur 's ochtends, waarbij de hele tros wordt geperst met een 1e persing, verticaal gefermenteerd, en de 2e persing in horizontale tanks. Koud decanteren zonder toevoegingen om te bezinken. Infusie met giststammen, verzameld in het wild, zoals QA23 (geselecteerd uit het noorden van Portugal). Klaring met bentonietklei. Lage interventie gedurende de hele cyclus. Geen malolactische gisting.
Alcoholgehalte
12,5 %vol
Bewaren en serveren
1 uur op voorhand openen om te laten ademen. Serveren bij 10 °C
Vanaf nu tot minstens 5 jaar na oogstjaar te drinken
4,1/5 - Vivino (48 reviews)