Amber van kleur. Frisse aroma's van gepolijst hout, karamel, balsamico, jodium en pruimen. Complexe, perfect uitgebalanceerde en meerlagige smaken, gekruide zuurgraad en goede diepte, mooi en warm, gevolgd door een lange droge afdronk. Deze wijn is een eerbetoon aan de geschiedenis van de Madeira-wijn. In mei 2014 werden 1.296 flessen gevuld, allemaal individueel genummerd.
Food-pairing
Het perfecte digestief
Druiven: Boal & Tinta Negra
Boal uit São Vicente en Campanário en 100 jaar oude Tinta Negra uit Câmara de Lobos (zuidkust). De druivemost van Tinta Negra werd verkregen door middel van voetpersing en Boal door persing
Alcoholgehalte
19,54 %
vol
pH: 3,36
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 11-12°C .
Vereist geen decanteren.
Is na opening nog maanden goed.
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards
18,5/20 - Jancis Robinson Tasted: 28-Oct-2014
Silver
- Decanter World Wine Awards, 2016
Silver - International Wine & Spirit Competition, 2016