Een colheita port, licht-amber van kleur. Deze wijn vertoont een unieke aromacomplexiteit, met frisse tonen van sinaasappelschil en honing en delicate nootachtige hints. Uitstekend volume en structuur in de mond, met aantrekkelijke, zijdezachte tannines. Dit is een evenwichtige wijn, met een elegante, lang aanhoudende afdronk.
Food pairing
Ideaal na de maaltijd. Gaat heel goed met sterke kazen zoals, Stilton, Gorgonzola, Roquefort, blauwe kazen & Portugese Serra (Portugese schapenkaas).
Het kan ook worden geserveerd met fruit of chocolade desserts, en past uitstekend bij een goeie sigaar. Een jonge vintage porto kan men ook aan de saus van een pepersteak toevoegen. Ronduit heerlijk!
Druiven: een blend van 25 verschillende druivensoorten afkomstig van percelen die meer dan 60 jaar oud zijn.
De druiven, afkomstig van oude wijnstokken, worden in plastic dozen naar de wijnmakerij gebracht. Bij aankomst in de wijnmakerij worden ze streng gecontroleerd op een sorteertafel. De druiven met hun stengels worden vervolgens licht gekneusd en overgebracht naar een traditionele stenen tank ('lagar') waar ze met de voeten worden getreden. Hierna wordt de druivenspiritus toegevoegd om de gisting te stoppen en de wijn te versterken. Rijping: In Portugese eiken vaten van 550 liter gedurende ongeveer 18 jaar. Gebotteld zonder klaring of filtratie, er kan zich dus na verloop van tijd wat bezinksel in de fles vormen.
Alcoholgehalte
19,5%
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren. 2 uur voor het decanteren openen. Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag.
Drinken tussen 16º C - 18º C.
Critics & Awards
17,5/20 - Grandes Escolhas Tasted: Dec 2019
93/100 - Wine Enthusiast Tasted: Dec 2020
An especially dark and dense Colheita Tawny, this has great richness and a fine balance between the fruit and the wood-aging flavors. Dates, prunes and blackberry flavors mingle with nuttiness, spice and a fine end of acidity. Drink this Port now. Roger Voss