Zoet en licht bij opening, weinig concentratie. Het heeft een serieuze afdronk, die uiteindelijk het zoete fruit overweldigt. Er is een echte ruggengraat. De volgende dag was het ook een beetje uitgewerkt en dat was precies wat het nodig had om te schitteren. Het was aanzienlijk verbeterd en was ronduit indrukwekkend, het midden gehemelte kwam nu dichter bij het balanceren van de pure kracht. Dit heeft veel te bieden - en veel meer dan ik bij mijn eerste smaak dacht - maar het heeft wat tijd nodig. Er werden 3.000 flessen geproduceerd.
Food pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: 40% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca, 10% Tinta Roriz, 20% Old Vines
De druiven worden met de hand geoogst in kleine containers en naar de lagares gebracht om ze met de voeten te pletten. Traditioneel gevinifieerd in granieten lagares, werd een wijn met uitstekend extract geproduceerd. Gerijpt in oude houten vaten en het tweede jaar na de oogst gebotteld. Gebotteld op 21 mei 2020 gebotteld met 115 gram restsuiker.
Alcoholgehalte
20% vol
Bewaren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
als je vóór 2030 drinkt, wordt een lange decantatie aanbevolen en probeer het indien mogelijk gedurende een periode van 3 dagen (als je het kunt weerstaan), kijk hoe het zich ontwikkelt en de tannines zachter worden. Primetime zou vanaf 2040 moeten zijn.
Critics & Awards
94/100 - Decanter World Wine Awards Tasted: Jan 2021
92/100 - Wine Enthusiast Tasted Jan 2021