Mooi rozig van kleur, fijne bubbels. Frisse rijpe fruitaroma's. In de mond is het vrolijk, droog en harmonieus.
Een productie van 30.000 flessen
Food-Pairing
Heerlijk bij gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
Druiven : 100% Baga
De druiven van deze mousserende wijn worden verkregen uit een tweede jaargang van de meest geschikte wijngaarden om Baga druiven te creëren voor een mousserende roséwijn. Het wordt gevinifieerd uit een open uitloop en de most wordt in kleine karaffen van 1m³ geplaatst, waar het tussen 24 en 36 uur blijft om het te laten decanteren door natuurlijke neerslag. Aan het einde van dit proces wordt de most overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar het fermenteert, met een temperatuurregeling gemaakt met gekoeld water. Het wordt gebotteld in het jaar na de oogst. Het is een sprankelende traditionele methode, gefermenteerd in een fles, waarbij de remuage met de hand in houten bureaus wordt gedaan.
Omdat het een natuurlijke brut is, heeft het geen toegevoegde suikers in de expeditie-likeur.
Alcoholgehalte
12,7 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren 8 - 10°C
Critics & Awards
16/20 - Revista de Vinhos 2014