Bomfim ligt net buiten Pinhâo en veel van de Symington-portwijnen worden in zijn wijnmakerij gemaakt. Deze Dows port va 2006 kent overvloedige fruitsmaken van kersen en bessen, frambozen, pruimen en rozijnen. Pittig met minerale tonen en een mooie textuur.
In 1798 richtte Bruno da Silva een bedrijf op in Londen om Portugese wijnen te importeren. In 1862 kocht zijn zoon John een partnership met Frederick Cosens. Vijftien jaar later fuseerde Silva & Cosens met het kleinere toonaangevende portbedrijf, Dow & Co, wiens senior partner James Ramsay Dow was, die in 1856 naam had gemaakt met de publicatie van zijn belangrijke verhandeling, 'An Inquiry into the Vine Fungus' met suggesties voor een remedie tegen de toen heersende plaag in de Douro vallei. ”De Oidium-schimmel verwoestte destijds de wijngaarden van de Douro.
Hoewel kleiner dan Silva & Cosens, was Dow & Co een zeer hoog aangeschreven port-producent geworden met een bijzonder goede reputatie voor zijn Vintage Ports en toen de twee bedrijven fuseerden, werd besloten om DOW's als merknaam te gebruiken.
Food-Pairing
Een heerlijk digestief, maar kan ook worden vergezeld van rijke oude kazen, pure chocolade of chocolademousse.
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousao & andere oudere druiven
De druiven van Dow zijn afkomstig van vijf van de beste wijngaarden in de Douro-vallei - Quinta do Bomfim, Quinta da Senhora da Ribeira, Quinta do Santinho, Quinta de Cerdeira en Quinta da Fonte Branca - met in totaal 133 hectare wijnstokken. Deze vijf landgoederen vormen de ruggengraat van de grootste portwijnen van Dow
Alcoholgehalte
20%
Conserveren en serveren
Serveren op keldertemperatuur bij 12 - 15ºC.
Decanteren voor het serveren. Na opening maximum 2 dagen houdbaar.
Critics & Awards
Silver - Decanter World Wine Awards, 2011
Silver - International Wine Challenge, 2011
94/100 - Wine & Spirits Magazine
Tasted: 1-Dec-2008
91/100 - CellarTracker