Food pairing
Ideal for game dishes (partridge, venison) and duck. Also ideal for vegetarian dishes based on mushrooms and truffles.
Grapes: Touriga Nacional (45%), Touriga Franca (45%), Tinta Roriz (5%) & Sousão (5%)
Matures 18 months in French oak barrels of 225 and 300 liters, of which 70% new oak barrels and 30% second or third year used barrels
Alcoholcontent
14%
Store & Serve
Store at a constant temperature of 15 ° C.
Serve at 16-18 °C
Critics & Awards
4,4/5 - Vivino (126 ratings)
91/100 - Falstaff Tasted: Aug 2022
unkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Etwas Nougat und Kakao, dezente Edelholzwürze, floraler Touch, reife Kirschen. Saftig, reife Zwetschken, ein Hauch von Gewürznelken, schokoladiger Abgang, ein vielseitiger Speisenwein.
94/100 - Wine Enthusiast Tasted: Oct 2022
This rich, field blend wine, with its mint and spice aromas, is impressive and certainly worth aging further. A strongly mineral texture with dark black fruits, and layers of richness and acidity, this fine wine should be ready from 2025. Roger Voss
Wijnmaker
Duorum Vinhos begon in januari 2007 als een wens van João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco - 2 wijnmakers die de geschiedenis van de afgelopen decennia in Portugal hebben bepaald - om hun activiteiten te bundelen als professionele wijnmakers. En zo wordt Duorum, een project “van twee” in de eeuwenoude wijngaarden van de Douro uit de grond gestampt. Gekenmerkt door wijnen met unieke eigenschappen en een internationale dimensie.