Licht zalmkleurig en een zeer dunne aanhoudende bubbels, de neus toont veel vers rood fruit. In de mond onthult het frisheid op basis van zijn levendige zuurgraad, in evenwicht gehouden door de romigheid van de mousse. Er werden slechts 2000 flessen geproduceerd.
In de sprankelende Vadio-roos proberen we de veelzijdigheid van baga te verkennen. We selecteerden een 30 jaar oud wijngaardperceel van een kleine boer waar de kracht van baga geen zeer hoge rijpingen toelaat en de zuurgraad domineert.
Food-Pairing
Heerlijk bij fruits de mer, gevogeltesalades en als aperitief. Gaat ook heel goed samen met roomkaas zoals Chaource.
Druiven : 100% Baga
Het persen van hele trossen met zeer zachte extracties wordt gevolgd door fermentatie in roestvrij inox vaten en gebruikte eikenhouten vaten. In februari wordt de definitieve blend gemaakt en doen we de tirage. Nadat de tweede gisting is voltooid, rijpt het gedurende ten minste 18 maanden op fles vóór de dégorgement.
Alcoholgehalte
12 %vol
pH: 3,13
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 5 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 8 °C
Critics & Awards