Gouden amberkleur met oranje reflecties. Intens, etherisch en doordringend houtboeket, met tonen van jodium, gedroogd fruit en kruiden. In de mond wordt het gepresenteerd als een medium-droge wijn, met een goed gedefinieerde zuurgraad en body, verfrissende zoetheid en stevige tannines. Tonen van honing, tropisch fruit en kruiden.
Food-pairing
Het kan eenvoudig worden genoten, als aperitief of te combineren met exquise soep, sushi, oesters of met zoetzure en tropische voorgerechten. Het beste geserveerd op een temperatuur lager dan 18ºC. Na opening blijft de wijn enkele maanden in goede staat
Druiven: Verdelho
In de rest van Portugal ook bekend als Gouveio. Is het meest aangeplante witte ras. De stijl heeft een licht zoetje en is off-dry / medium dry. Wordt aangeplant op hoogtes van 400-600, vooral in het Noorden en rijpt laat. De druif is het hoofdingrediënt voor Rainwater.
Gerijpt in Franse of Amerikaanse eikenhouten vaten, in het traditionele canteiro proces tot het bottelen gedurende een periode van niet minder dan 23 jaar.
Alcoholgehalte
20%vol
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14-16°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
award
Critics & Awards