Álamos is een premium extra vergine olijfolie geproduceerd in de Cartuxa Lagar op het Alamo da Horta landgoed. Het toont de onderscheidende kenmerken van Galega en Cobrançosa olijven, gemengd met Arbequina olijven. De kenmerken van aroma en smaak maken deze bijzonder geschikt voor allerlei mediterrane gerechten.
Het zit vol met frisheid, met een gemiddelde smaak van groene rijpe olijven, met noten van appel en groene tomaten. Bijzonder geschikt voor seizoen-verse vis, kabeljauw, schaaldieren, gegrild of gebraden vlees. Lekker in sauzen en mayonaise en uitstekend geschikt om te bakken.
Deze olijfolie is mechanisch op lage temperatuur koudgeperst (tot 27°C) waardoor de frisse fruitaroma's behouden worden.
Deze olie wordt niet gefilterd en biedt daarom de meest pure olijfolie te verkrijgen.
Alle productiestadia volgen strenge kwaliteit en voedselveiligheid controle criteria (ISO 9001 en 22000)
Land van herkomst: Portugal
Zuurtegraad: ≤0.2%
Transvetzuren: 0
Ingrediënten: 100% extra vierge olijfolie; Galega, Cobrançosa and Arbequina
Specificaties: 5 Liter