Food pairing
Uitstekende wijn voor bij stevige maaltijden met rood gegrild of gebraden vlees en kaassschotels
Druiven: 100% Alicante Bouschet
Gisting met gecontroleerde temperaturen (28 ºC) in kleine roestvrijstalen tanks. 12 maanden in 5.000 liter Frans eiken vat, gevolgd door 24 maanden in de fles.
2013 had een regenachtige lente, gevolgd door een droge zomer met hoge temperaturen gedurende de dag, gecompenseerd door kille avonden, waardoor een consequent ideale rijping van de druiven mogelijk was. De Palmeiras-wijngaard werd in 1996, op de Herdade dos Perdigões van Esporão op een heuvel met diepe, donkere kalkrijke bodems met een klei-achtige structuur, geplant. De heuvel biedt een goede blootstelling aan de zon, terwijl de goede afwatering van de wijngaard het de variëteit van Alicante Bouschet in staat stelt om gelijkmatig te rijpen en geconcentreerde en intense wijnen te produceren.
Alcoholgehalte
14%
pH: 3.54
Bewaren en serveren
Een wijn met een groot verouderingspotentieel, ideaal te drinken tussen 2017-2032.
Serveren bij 16-18°C