Een rode wijn uit een nieuwe wijngaard van Carlos Lucas, wiens Dão-wijnen we al enkele jaren volgen. Deze grote, sappige wijn zit vol rijp, levendig fruit. Smaken en zuren van zwarte bessen worden gecombineerd in een bloemige weeledrigheid. Een wijn die zich verder zal ontwikkelen op fles. Drinken vanaf 2024.
Food pairing
De perfecte wijn bij wild, pastagerechten, mediterrane gerechten en zachte kazen.
Druiven: 100% Touriga Franca
Totale ontsteling. Huidmaceratie gedurende 24 uur. Fermentatie in roestvrijstalen tanks met temperaturen rond de 20ºC. Zachte remixen om kleur en aroma's te extraheren. Natuurlijk decanteren en lichtfiltratie voor het bottelen
De wijngaard is gelegen in de gemeente Tabuaço, in de parochie van Granjinha, naast de rechteroever van de rivier de Távora. Dit heeft 30 ha wijnstokken, sommige meer dan 100 jaar oud, met een leisteenbodem met enkele granieten ontsluitingen. Het ligt op een hoogte van 250 tot 470 m, met hete zomers en weinig jaarlijkse neerslag.
Alcoholgehalte
12,5%vol
pH: 3,8
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 15°C.
Serveren en decanteren bij 16°C
Te drinken vanaf nu tot en met 2028
Critics & Awards
87/100 - Wine Enthusiast Tasted Jan-2023