Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur. In de neus zijn er tonen van zwart fruit, harsachtige nuances, bosaroma's zoals mos en dennen en een zeer frisse muntachtige toets. In de mond heeft het een stevige en gedefinieerde aanzet, al snel komt de gepolijste tanninestructuur naar voren verpakt in een frisse en omhullende body. De aromatische complexiteit wordt bevestigd in de mond aangevuld met enkele bloemige accenten in de afdronk
Food-Pairing
Deze ongelooflijk gastronomische wijn is perfect voor de maaltijden en past uitstekend bij licht vette gerechten, zoals octopus "à lagareiro" of roodvlees uit de oven. Het is ook een ideale begeleider van licht gerijpte Serra de Estrela-kaas.
Druiven: 65% Touriga Nacional, 20% Alfrocheiro Preto, 15% Tinta Roriz
De druiven werden geoogst per druivensoort en per perceel, waar ze werden onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Na het ontstelen en zacht pletten, werden de druiven via de zwaartekracht naar kleine roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling geleid. Alcoholische gisting vond plaats gedurende een periode van ongeveer 8 dagen bij een gemiddelde temperatuur van 28ºC. Na de alcoholische gisting vond de malolactische gisting plaats in roestvrijstalen vaten.
De wijn rijpt 12 maanden in vaten van 225 liter gebruikte en nieuwe Franse eiken vaten. Na het rijpen onderging de wijn een lichte klaring en filtratie voorafgaand aan het bottelen. Het werd vervolgens gebotteld zonder koude stabilisatiebehandeling, waardoor na verloop van tijd een natuurlijke aanslag in de fles kan ontstaan.
Bewaren en serveren
Op een koele, droge plaats bewaren. Serveer tussen 16ºC-18ºC. Deze wijn moet worden gedecanteerd na 4-5 jaar. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en zal de komende 15 jaar positief evolueren, indien bewaard in goede omstandigheden.
Alcoholgehalte
13,5 %vol
Critics & Awards
95/100 - Wine Enthusiast London 2020
16,5/20 - Jancis Robinson Tasted: Feb 2020