Een mono-cépage met de
handtekening van Tiago Cabaço.
Een wijn met een zeer diepe en rijke rode kleur. Geconcentreerd en verleidelijk, bloemig en fruitig. Een wijn met een elegante, frisse en opwindende afdronk, en een groot bewaarpotentieel. Een topper !
Tiago Cabaço is niet langer een opkomende waarde in de Alentejo, maar doet zich vandaag gelden als een van de meest solide en opvallende namen van de nieuwe generatie Alentejo-producenten. Geboren en getogen in Estremoz, in het hart van de wijnstreek Alentejo, raakte hij al op jonge leeftijd gewend aan het leven en werken in de velden, in de wijngaard van zijn ouders, en leerde hij van hen de kleine en grote geheimen van de wijngaard.. Tegenwoordig wordt Tiago Cabaço beschouwd als een van de meest veelbelovende producenten in de Alentejo, met een familie aan verleidelijke en serieuze wijnen, modern van stijl en vorm, maar diep Alentejo van karakter.
Food pairing
De klassieke combinatie is uiteraard met lamsvlees. Uiteraard hoort bij deze stevige wijn een stevige maaltijd, met wat vet, kruiden en wat pit. Een beetje zoals de wijn zelf dus. Paddenstoelen, aubergine, varken, rund, tomaten, blauwe kaas, het kan allemaal. Chorizo, paprika en gerookte smaken doen het extra goed!
Druiven: Syrah 100%
15 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan de helft nieuw
en de andere helft voor de tweede keer gebruikt
Alcoholgehalte
15%
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C.
Critics & Awards