De Ten van Aphros (die verwijst naar het alcoholniveau en het beoogde aantal gram restsuiker) is de lichtste van het wijnhuis. Het heeft enkele echo's van de "9%" Docils die we elders zien - maar gaat naar "tien". Het is misschien lichter in alcohol en concentratie, zeker minder geconcentreerd dan de gewone Loureiro en zal zich waarschijnlijk ook niet ontwikkelen, maar het heeft zo zijn momenten. Velen zullen deze wijn als hij jong is leuk vinden vanwege zijn smakelijk en fruitig combo, terwijl het redelijk persistent en fris blijft. Er is een kleine viscositeit onderaan en een mooie afwerking. Combineer deze structuur met de frisse zuren van druiven geteeld in het koele noordwesten van het Iberisch schiereiland en je hebt het recept voor een intens verfrissende en verpletterende sipper. Heel charmante witte wijn.
Food pairing
Het gaat perfect samen met uw aperitiefmoment (met tapas van de zee zoals bijvoorbeeld visbeignets), maar ook sushi, gegrilde vis of een typisch gerecht van Portugal zoals kabeljauw met knoflook
Na de handmatige oogst, worden de druiven enkele dagen gemacereerd voordat ze worden geperst, gevinifieerd in roestvrijstalen tanks bij 13-16 °C. Rijpt 2 maanden 'sur lies'
Alcoholgehalte
10 %vol
pH: 2,92
Bewaren en serveren
Serveren bij 10 - 12 °C
Drinkbaar tot 8 jaar na oogstjaar
Critics & Awards