De Redoma Tinto 2019 weerspiegelt alle elegantie, structuur en zuurgraad die de Douro regio te bieden heeft. Diep robijnrood en de wijn vertoont violette glinsteringen wanneer hij in het glas ronddraait. Het delicate boeket geeft tonen vrij van bloesems en rood fruit zoals kersen, evenals muntachtige en rokerige nuances die bijdragen aan de complexiteit en het karakter van de wijn. Een goed volume in de mond, rondheid, kruiden en precisie, allemaal vermengd met de grootst mogelijke harmonie. Een lange afdronk met aanhoudende zurenmaken van deze Redoma een bewaarwijn.
Food pairing
Kruidige gerechten, peper steak, alle rood vlees en wildgerechten. Vegetarische suggestie: bij kruidige gerechten en recepten met champignons
2019 werd gekenmerkt door droog weer. De lente begon met hoge temperaturen, die vervolgens daalden en de hele zomer laag bleven. Er viel wat regen precies op het juiste moment in de groeifase van de wijnstokken en de bloei vond plaats onder uitstekende weersomstandigheden, wat leidde tot gemiddelde tot hoge opbrengsten met gezonde bessen. Door de zachte dagen en koele nachten van de maand augustus kon het fruit langzaam en harmonieus rijpen.
De oogst begon op 8 augustus. De piekoogstperiode vond plaats in de week van 8 - 15 september en de oogst eindigde op 1 oktober. Zonder enig speciaal sorteerproces werden 100% hele trossen overgebracht in roestvrijstalen lagares uitgerust met gemechaniseerde stampers, waar ze gedurende een korte tijdsperiode vergisten. Als laatste onderging de wijn een malolactische gisting in oude eiken houten vaten alwaar hij ook ongeveer 22 maanden rijpte.