Gould Campbell werd in 1797 in Porto opgericht toen de Ier, Garret Gould begon te handelen als een port-shipper onder de naam Gould Brothers and Co. Na de schiereilandoorlog in het eerste kwart van de 19e eeuw, werd James Campbell een partner, en het bedrijf nam de naam Gould Campbell & Co aan. Gedurende de 19e eeuw bouwde het bedrijf gestaag een reputatie op voor de hoge kwaliteit van zijn Vintage Ports. Hoewel het een heel klein merk is, worden de Vintage Ports van Gould Campbell zeer gewaardeerd, gekoesterd en gezocht door alle port-liefhebbers
Gould Campbell Vintage Ports staan bekend als full bodied en rijk
licht scharlakenrode kleur. Iets geavanceerder dan de Dow's 1966. Zondige aroma's van melkchocolade, rozijnen en gedroogde zwarte kersen. Geladen met zoete secundaire aroma's van karamel, praline en kirsch-smaken in een rijkelijk geconcentreerde en ultra-zachte sensuele zin. Verrassend krachtige tannines en naadloze zuurgraad bieden balans, terwijl de finish warm, aangenaam, vrij eenvoudig, maar van goede lengte is
Food pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Druiven: Tinta Roriz, Touriga Francesa, Bastardo & Tinta Barocca
Alcoholgehalte
20 %vol. Best decanteren.
Bewaren en serveren
Serveren 16-18°C
Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards