Food pairing
De perfecte wijn bij vis, sushi & zeevruchten
Druiven 100% Sauvignon Blanc
Manueel geplukt. Volledig onsteeld. Maceratie van 8 à 12 uur vóór de gisting. Vacuümpersen, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur (15ºC tot 18ºC) in roestvrijstalen tanks gedurende 10 tot 15 dagen. Heeft 3 maanden "sur lies" gelegen.
Het familiebedrijf werd in 1997 opgericht door Alexandre Relvas, een Portugese publieke figuur. In de daaropvolgende jaren werd Casa Relvas een van de leidende exporteurs van Portugese wijnen naar de wereldmarkt, met tot 65% van de productie geëxporteerd. De wijnen van het bedrijf worden geleverd aan 30 landen over de hele wereld, waaronder de VS, Brazilië, België, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Engeland, Ierland, Angola, China, Rusland, Frankrijk, Korea, Japan, Mozambique, Kaapverdië, Namibië en de RSA. In 2018 werd de naam van het bedrijf gecontracteerd van Casa Agricola Alexandre Relvas naar Casa Relvas.
Het bedrijf plantte zijn eerste wijngaarden op 25 hectare land op de boerderij Herdado de São Miguel in DOC Alentejo Redondo. Het doel van het project was om het karakter van de wijnen van dit deel van de regio Alentejo te laten zien. Volgens het ontwikkelingsplan van het bedrijf werd later nog een wijnmakerij opgericht, Herdado da Pimenta. Tegenwoordig bezit het bedrijf twee grote wijnmakerijen met een totale oppervlakte van 250 acres.
Alcoholgehalte
12 %vol
pH: 3,29
Bewaren en serveren
Serveren bij 8°C-10°C. Te drinken tot 5 jaar na oogstjaar