Deze wijn heeft met zijn volheid en romig mondgevoel en die rijke, krachtige citrus- en honingaroma's laat zien, met citrus, steenfruit, frisse zuren en complexe mineraliteit in de mond. Verfijnd en intens.
Luis Pato is één van de toonaangevende wijnmakers in de regio Beiras in Portugal, waar hij heeft bijgedragen aan de modernisering van sommige wijnbereidingspraktijken en aan het verbeteren van de kwaliteit van de wijnen in de regio. Luis was een chemisch ingenieur voordat hij in de jaren tachtig de wijnmakerij van zijn ouders overnam. Onmiddellijk begon hij te experimenteren met zijn productie van rode en witte wijn, waarbij hij zijn vaardigheden in de loop der jaren aanscherpte om wijnen van uitstekende kwaliteit te maken. Tegenwoordig heeft hij 65 hectare land dat hij gebruikt om prachtige rode, witte en mousserende wijnen te maken.
Food-Pairing
Heerlijk bij geroosterde vis in de oven, kabeljauw, schaaldieren, sushi en ook zachte schapenkaas
Druiven : Bical (100%)
100% Bical-druivensoort, afomstig van de heuvelrug van Óis do Bairro tegenover Serra do Buçaco, in kalkachtige kleigrond. Gefermenteerd en gerijpt in nieuwe Allier eiken vaten gedurende 8 maanden.
Alcoholgehalte
13 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C)
Serveren bij 10 - 12 °C.
Critics & Awards
4,1/5 - Vivino (26 ratings)