Nat Cool is van nature 'cool en funky'. Het vertegenwoordigt een innovatief concept, geïnitieerd door Niepoort, waarin verschillende producenten samenkwamen om lichte, gemakkelijk te drinken wijnen te creëren. In de Vinho Verde-regio produceerden we een wijn die typisch is voor de regio - een wijn die verwijst naar de "troebele" wijnen uit het verleden die werden gebotteld met wat restsuiker en fijne droesem en daardoor opnieuw fermenteerden in de fles. Welkom in de Nat Cool-wereld!
Iets troebel van uiterlijk. Een witte wijn met veel persoonlijkheid; fris, levendig, met citrus en plantaardige tonen. Ongecompliceerd, het biedt een hoge zuurgraad en een lichte koolzuurachtige sprankeling in de mond, eindigend op een zoute, kristallijne en verfrissende afdronk. Het wordt het best genoten in een traditionele keramische malga-beker in combinatie met de traditionele Portugese "petiscos"
Food pairing
Heerlijk bij petiscos zoals pataniscas of pastéis de bacalhau (soorten kabeljauwbeignets), gezouten worstjes, enz.
De druiven komen voornamelijk uit de subregio's Amarante en Lousada. De wijn is gemaakt volgens de ouderwetse methode: er bleef een paar gram suiker in de wijn zitten, zodat hij opnieuw op fles zou fermenteren. Malolactische gisting vond ook op fles plaats.