Een witte porto met een zeer heldere gouden kleur. Zeer intens en fris aroma van bloemen en fruitige tonen zoals perzik, abrikoos en mandarijn. In de mond is deze portwijn zoet en zijdezacht, evenwichtig en levendig ten gevolge de karakteristieke zuurgraad van de druiven
Food-Pairing
Een uitstekende aperitief die gekoeld moet geserveerd worden. Lekker met zachte geitenkazen, gedroogde vruchten, amandelen, olijven, salades en meloensoep
Druiven: Rabigato, Malvasia Fina, Viosinho, Moscatel Galego, Gouveio, Códega do Larinho
Gemaakt van een mix van traditionele Douro-witte druiven die half september met de hand zijn geplukt. De druiven worden ontsteeld en geplet en ondergaan een korte schilmaceratie voordat ze worden geperst. De alcoholische gisting gebeurt op een vat met strikte temperatuurregeling. Afhankelijk van de druiven, duurt de vergisting ongeveer 3-4 dagen. Deze wordt onderbroken doortoevoeging van wijnbrandewijn om de gewenste zoetheid te krijgen.
Verouderd 2 tot 4 jaar in hout
Wijnhuis
Het wijnhuis Adega Cooperativa de Favaios is gelegen in Favaios, één van de belangrijkste gemeenten van de Tras-os-Montes wijnstreek. Gelegen in de noordoostelijke hoek van Portugal, de regio Tras-os-Montes heeft een breed scala van hoogteverschillen, wat op zijn beurt resulteert in een groot scala verschillende wijnen. De wijngaarden in het hoger gelegen gebied brengen lichte wijnen voor, terwijl de lager gelegen wijngaarden volle wijnen produceren
Niet voor niets is Favaois ook bekend als "Moscatel hoofdstad" van Portugal - de Moscatel druiven gedijen bijzonder succesvol in dit gebied. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd - de naam komt van Favaios "Flavius", een Romeinse nederzetting in de regio
Bewaren en serveren
Serveren : 6-8 ºC
Alcoholgehalte
19,73%
pH: 3,36
Critics & Awards