Webshop » Digestief » Aguardente Aveleda Adega Velha 30 years

Aguardente Aveleda Adega Velha 30 years

ALAV03 Aguardente Aveleda Adega Velha 30 years

€ 252,00 / 50 cl

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Door velen beschouwd als de beste Portugese brandewijn, Adega Velha is het resultaat van vele jaren van werk en toewijding. De productie van een oude cognac zoals de Adega Velha vereist veel tijd en veel liefde voor wijn. Om te beginnen worden druiven van de hoogste kwaliteit zorgvuldig geselecteerd uit de beste druiven van Quinta da Aveleda om een zachte brandewijn te produceren met een uitstekende balans tussen zuurgraad en alcoholgehalte. Deze brandewijn wordt vervolgens onderworpen aan een langzame distillatie (gehouden in een Charentais-distilleerder, vooral afkomstig uit de Cognac-regio van Frankrijk). De Aguardente Velha wordt vervolgens meer dan twaalf jaar in Franse eiken vaten Limousin gelaten, wat resulteert in een rijk en complex aroma met tonen van hout die het best worden gewaardeerd na een maaltijd 

Een heldere kleur en topaastint kenmerkt Adega Velha 30 Years een zeer fijn en puur aroma in een fusie van vanillearoma's, Engelse cake en sinaasappelschil, omgeven door een delicate toets van het vat. In de mond heeft het een intense smaak, een zachte en fluweelachtige textuur gekenmerkt door 30 jaar rijping in eikenhouten vaten uit de Limousin-regio. Een brandewijn van uitstekende kwaliteit, werkelijk uniek en bijzonder, alleen te bereiken met tientallen jaren rijping.Food pairing 
Verrukkelijke digestief ook heerlijk bij een goede kop koffie. De Portugees voegt deze godendrank vaak toe aan hun espresso. 
Aguardente (aguardiente in Spanje) wordt ook in veel cocktails gebruikt, zoals de Bali Hai (witte Rum, Aguardiente, champagne, limoensap, citroensap, grenadine siroop, orgeade siroop (amandelsiroop), de Caipirinha (limoen in stukjes gesneden, poedersuiker, Aguardiente, ijsblokjes) of de heerlijke Ginjinha, een shot van kersenlikeur (Ginja) waar je van op de handen gaat lopen en waarbij je de volle breedte van de weg nodig hebt op weg naar huis. Je maakt het door de ietwat zure Ginja-kers – in België bekend als ‘kriek -, te vermengen met aguardente en suiker. 
 
Druiven: Gedistilleerde wijn van Portugese druiven
veroudert 30 jaar in Franse eiken vaten van Limousin, wat het een rijk en complex aroma geeft, gekenmerkt door tonen van bessen en noten, aangevuld met de edele aroma's van het vat. Naar de mening van verschillende kenners, is dit de beste cognac in Portugal.

Alcoholgehalte
40 %vol
 
Bewaren en serveren
Serveren op kamertemperatuur

Critics & Awards
 
Aguardente
De sterkedrank in Portugal (Portugees: Aguardente, afgeleid van água ardente, vertaald: vurig water) omvat alcoholische dranken, meestal gedestilleerde dranken uit wijn, in Portugal. Het alcoholpercentage is wettelijk begrensd op 78%. De kleur kan gaan van helder en kleurloos tot lichtbruin, afhankelijk van de rijping op vat.
 
Aguardente Vínica
Voor de productie van port moet er gebruikgemaakt worden van brandewijn. Het is dus niet verwonderlijk dat er in Portugal een lange traditie van het destilleren van wijnen bestaat. Het grootste gedeelte daarvan wordt voor de productie van port gebruikt.
 
Enkele regio's staan ook bekend om hun goede brandewijnen:
Lourinhã staat bekend om zijn lichte witte wijnen, met een alcoholpercentage van 10%. Deze zijn uitstekend te destilleren. Vroeger werd de wijn dubbel gedestilleerd met koperen ketels, maar tegenwoordig wordt er bijna overal continu gedestilleerd. In 1992 verkreeg deze regio het statuut van DOC. Naast Cognac, Armagnac en Brandy de Jerez is dit het vierde erkende wijngebied voor de productie van brandewijn. 
In Vinho Verde worden de beste oogsten gebruikt voor het stoken van brandewijn. Sinds 1984 is deze officieel erkend. De beste brandewijnen zijn dubbel gedestilleerd. 
Hierna wordt de drank op eiken- of kastanjehouten vaten gelegd. Aguardente Vínica wordt minstens zes maanden gelagerd, Aguardente (Vínica) Velha minstens een jaar. Maar de beste merken rijpen nog veel langer. Een paar van de bekendste producenten zijn Cavipor, Quinta do Tamariz, Ferreirinha, Casa d'Avelleda, Vinhos Campelo en José Maria da Fonseca.
 
Aguardente Bagaceira
Op het Portugese platteland wordt de aguardente door de plaatselijke bevolking traditioneel gestookt uit de resten die overblijven nadat er wijn is gemaakt, de Aguardente Bagaceira. De grondstoffen worden in een ketel boven een vuurtje gedestilleerd. Een lange buis loopt door een grote bak met warm water en het eindproduct druppelt uit de buis in een kan. Het geheel is een soort van alambiek. In tegenstelling tot het stoken van eau de vie in Frankrijk, waar een vergunningenstelsel is bedacht om op langere termijn een einde te maken aan het thuisstoken, wordt in Portugal deze praktijk nog steeds oogluikend toegestaan.

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop