Een bezoek aan een wijnbeurs in Düsseldorf, Duitsland, en een gesprek met een lokale likeurproducent over Portugese pastel de nata, deden een idee ontstaan: waarom deze twee elementen niet combineren? En zo werd Licor 35 geboren. Een drankje dat een van de beroemdste desserts van Portugal heiligt - Pastel de Nata.
Licor 35 is een likeur geproduceerd vanuit het idee om de smaak van de Pastel Nata te evenaren. Het combineert de heerlijke smaak van Pastel de Nata en benadrukt de aroma's van kaneel, bladerdeeg en eierroom. Het is gemaakt met o.a. Aguardente toegevoegd aan eierroom.
Dit is een nieuwe likeur die de traditie, het charisma en alle passie van een volk in een fles combineert.
Pastel de nata (sommigen kennen de naam Portugese custardtaart) is een traditioneel dessert in Portugal sinds 1837. Het is een eiertaartgebak dat tegenwoordig over de hele wereld te vinden is. Een zoete verleiding genaamd TRINTA E CINCO.
Food pairing
Gekoeld met of zonder ijs serveren
Alcoholgehalte
14,5%
Geschiedenis
Volgens de geschiedenis werden de eerste Pastéis de Nata door de Portugezen geproefd in 1837 toen de geestelijken van het Jerónimos-klooster deze delicatesse begonnen te verhandelen die was gemaakt door middel van "geheim recept". In 2016 is er een nieuwe pagina in de geschiedenis van de Portugese Pastéis de Nata "geheime recepten": Licor 35, de romige en heerlijke Pastel de Nata Cream. Voor wie een cocktail een speciaal tintje wil geven, wil genieten van een voortreffelijk digestief of toemaatje bij een kopje koffie. Of het nu puur is of 'on the rocks' met kaneel, Licor 35 is altijd een genot voor je zintuigen.