A powerful, full-bodied, intense tasting, well-ripened port. Dark red in color. The fragrance is exuberant, rich, sweet and creamy, with lots of candied fruit. The taste is full sweet, warm, rich, round, with lots of fruit and raisins as well as caramel and vanilla. The long finish is fruity, intense and soft. Andresen specializes in this fascinating style of port
Food pairing
Delicious with slightly sweetened desserts, dried fruits and as an aperitif
Grapes: -
Alcoholcontent
20%
Store & Serve
Store horizontally at a constant temperature of 15 ° C.
Serve between 14-17 °C
Critics & Awards
17/20 - Revista de Vinhos
Silver - Concours Mondial de Bruxelles, 2007
Bronze - Decanter World Wine Awards, 2007
Vinificatie
Een Colheita Port is een Tawny Port uit een enkele oogst en heeft minimum 7 jaar in Franse eiken vaten van ongeveer 550 liter doorgebracht.
Colheita Port vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale jaarlijkse productie van porto. Net als Vintage, is een Colheita port alleen vrijgegeven wanneer aan de beste voorwaarden wordt voldaan en na goedkeuring van het IDVP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto).