Een krachtige, volle, intens smakende, goed gerijpt porto. Donkerrood van kleur. De geur is uitbundig, rijk, zoet en romig, met veel gekonfijt fruit. De smaak is volzoet, warm, rijk, rond, met veel fruit en rozijnen ook karamel en vanille. De lange afdronk is fruitig, intens en zacht. Andresen is gespecialiseerd in deze fascinerende stijl van porto's.
Food pairing
Heerlijk bij licht gezoete desserts, gedroogde vruchten en als aperitief
Druiven
Oude druivensoorten
Alcoholgehalte
20%
Bewaren en serveren
Horizontaal bewaren aan een constante temperatuur van 15°C.
Serveren tussen 14-17°C
Critics & Awards
17/20 - Revista de Vinhos
Silver
- Concours Mondial de Bruxelles, 2007
Bronze - Decanter World Wine Awards, 2007
Vinificatie
Een Colheita Port is een Tawny Port uit een enkele oogst en heeft minimum 7 jaar in Franse eiken vaten van ongeveer 550 liter doorgebracht.
Colheita Port vertegenwoordigt minder dan 1% van de totale jaarlijkse productie van porto. Net als Vintage, is een Colheita port alleen vrijgegeven wanneer aan de beste voorwaarden wordt voldaan en na goedkeuring van het IDVP (Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto).