De Maria Gomes druif, met zijn intense fruitigheid en uitstekende zuurgraad, is van nature geschikt om mooie mousserende wijnen voort te brengen, fris en zeer aangenaam. Uitgevoerd op de traditionele methode, toont deze Portugese mousserende wijn dezelfde heerlijke bloemenaroma's en verfijnde tonen van de gisting zoals champagne
Food-Pairing
Heerlijk bij fruits de mer, gevogeltesalades en als aperitief
Druiven : 95% Maria Gomes (Fernão Pires) & Sercialinho (5%)
Druiven werden gefermenteerd in afzonderlijke roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur gedurende 2 weken.
De tweede gisting vindt plaats in de fles om de smaak van bloemen en fruit van de hoofddruif te behouden
Alcoholgehalte
12 %vol
Conserveren en serveren
Bewaren op een koele plaats (12°C). Kan tot 3 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 8 °C
Critics & Awards
15,5/20 - Revista de Vinhos
Tasted: 01-Mar-2014