Topaas kleur met gouden reflecties. Zeer fris, met een karakteristiek boeket van gedroogd fruit en sinaasappel. Zoet, goed in balans en een lange afdronk met tonen van eikenhout.
Food-pairing
Uitstekend als aperitief maar ook uitstekend bij romige voorgerechten, visgerechten en de Indiase keuken. Kan onmiddellijk gedronken worden en is na opening enkele maanden houdbaar.
Druiven: Tinta Negra Mole
Fermentatie van de druiven met schil en natuurlijke gist tussen 24°C - 26°C in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 5 dagen vindt verrijking met druivenbrandewijn plaats, waardoor de fermentatie op de gewenste mate van zoetheid wordt gestopt.
Daarna wordt deze wijn overgebracht naar 'estufa'-tanks waar de wijn een cyclisch verwarmings- en koelproces ondergaat tussen 45°C en 50°C en dat gedurende een periode van 3 maanden. Na 'estufagem' rijpte de wijn drie jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten en ondergaat het vervolgens filtering en klaring voordat de blend werd geassembleerd en gebotteld.
Alcoholgehalte
19% vol
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14 - 16°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards