Een groenachtige gouden kleur. Exotisch, exquise, fris en kruidig. Citrustonen, groen blad, zeebries, kweepeer, noten, karamel en rokerig. Verfijnd en delicaat in de mond met citrusaroma's, een licht zoutige toets, mineraal en een frisse afdronk.
Food-pairing
Uitstekend als digestief bij kerstpudding, foie gras, chocolade, gekristalliseerd fruit en kaas.
Druiven: Sercial & Tinta Negra
Sercial van verschillende kwaliteitswijngaarden gelegen in Jardim da Serra en Tinta Negra van Câmara de Lobos. Druivenmost van Tinta Negra werd verkregen door voettrappen en Sercial door continue schroefpers.
Een continue schroefpers is een van de verschillende soorten wijnpersen die worden gebruikt om sap te extraheren uit geplette druiven tijdens het maken van wijn. Wijnpersen oefenen gecontroleerde druk uit op het fruit; de druk moet voorzichtig worden uitgeoefend om het vrijkomen van ongewenste tannines te voorkomen
Alcoholgehalte
19,40 % vol
pH: 3,39
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveer op 10 °C als aperitief, als dessertwijn op 16 °C.
Vereist geen decanteren.
Is na opening nog maanden goed.
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles.
Critics & Awards
18/20 - Jancis Robinson Tasted: 28-Oct-2014
4,3/5 - Vivino (94 ratings)