Een rode wijn gemaakt op basis van Castelão, de op één na meest geplante variëteit in Portugal, dit is een gemakkelijk te benaderen, sappige wijn, vol met veel rood fruit. De smaak is rond, met zachte tannines en een frisse, overheerlijke zuurgraad. Top ! Een wijn voor de liefhebbers van Barbera, Cabernet Franc en Tempranillo (full-body)
Met de Mono C verwijst hij naar een bepaald druivenras, in dit geval Castelão. Terwijl Castelão een druif is die typisch verder naar het zuiden in Portugal wordt gevonden, heeft Luis een enkel beplant perceel van de lichte druif in de Douro gevonden en gebruikt hij zijn magie om een wijn te maken van ongeëvenaarde delicatesse en elegantie
Food-Pairing
Perfect met allerlei soorten gerechten en dat op elk moment van het jaar.
Druiven zijn afkomstig van een wijngaard in Oliveira, ten oosten van Peso da Régua in de Douro, met 25 jaar oude wijnstokken. Druiven worden met de voeten geperst tot most, gisting gebeurd met inheemse gisten en met minimalistische interventie, maceratie gedurende 25 dagen. Veroudert 18 maanden in gebruikte Franse eiken vaten van 500 Liter
Alcoholgehalte
13,9%
Conserveren en serveren
Laat een uur voor het serveren decanteren. Serveren bij 16 - 18 ºC. Kan tot 8 jaar na oogstjaar worden gedronken
Awards & Critics
4/5 - Vivino (79 ratings)
92/100 - Wine Spectator Tasted: Feb 2021
93/100 - The Wine Front Tasted: Jul 2020