Een robijnkleurige rode wijn, gekenmerkt door intense aroma's van rijp rood en zwart fruit, zoals bramen en rijpe pruimen. Een pittig karakter roept vanille, zwarte peper en roze peperkorrels op, gecombineerd met hints van mokka. Het is vol met een evenwichtige smaak, zeer zachte tannines en een lange en evenwichtige afdronk.
Silk & Spice geeft een nieuwe betekenis aan de 16e-eeuwse handelsroute tussen Europa en Azië. De "Kruidenroute" werd in 1498 door Portugese ontdekkingsreizigers gecreëerd en liet de wereld genieten van smaken zoals nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en peper. Sommige van deze kruiden en aroma's komen tot leven in deze rood wijn, waarvan de uitzonderlijke en diepe smaken afkomstig zijn van de inheemse druiven en het unieke terrein van Portugal.
Food pairing
Heerlijk in combinatie met gegrild vlees op de BBQ, Pasta Bolognese en Cheeseburgers.
Druiven: 40% Touriga National, 20% Baga, 20% Alicante Bouschet, 20% Syrah
Druiven worden per variëteit geoogst. Bij aankomst in de wijnmakerij worden de druiven ontsteeld en naar fermentatievaten gebracht, waar het vinificatieproces plaatsvindt. De alcoholische gisting vond ongeveer 8 dagen plaats bij een gemiddelde temperatuur van 26ºC. Na de alcoholische gisting werd de most overgeheveld om de wijn van het ruwe sediment te scheiden. Daarna rustte het in roestvrijstalen vaten tot de botteldag.
Alcoholgehalte
13 %
Bewaren en serveren
Bewaar de flessen horizontaal op een donkere, droge en koele plaats met een constante temperatuur van 12°C.
Het frisse en fruitige profiel van deze wijn suggereert een onmiddellijke consumptie, hoewel hij wel een positieve veroudering van minstens 5 jaar heeft. Serveer tussen 15ºC-17ºC.
Critics & Awards
4,1/5 - Vivino (3.566 ratings)
90/100 - Wine Enthusiast