Food pairing
Een overheerlijk aperitief. Mateus Original gaat heel goed met lichte maaltijden, verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren, wit vlees, gegrilde gerechten en salades, pasta en andere Italiaanse gerechten als ook bij Oosterse gerechtenn, Chinees, Japans, Vietnamees en Thai's.
Druiven: Baga, Rufete, Tinta Barroca, Touriga Franca
De vinificatie volgt de traditionele methode voor witte wijnen en de fermentatie vindt langzaam plaats, zonder schillen, in roestvrijstalen inox vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC. Na de klaring volgt koude-stabilisatie, waarna de wijn wordt gefilterd en gebotteld. Het hele proces wordt met uiterste zorg gedaan, om zo consequent de unieke stijl, kleur en versheid van Mateus Rosé te garanderen.
Alcoholgehalte
11 %
Bewaren en serveren
Bewaren in het donker, op een droge en koele plaats met een constante temperatuur van 12°C.
Serveren op 6-8°C