Douro - Senhora do Convento

Van origine is Senhora do Convento een klooster dat door Cisterciënzer monniken werd beheerd. Op de steile hellingen groeiden olijfbomen, vijgenbomen en druivenstokken. Senhora do Convento is onlangs gekocht door het Canadese bedrijf Colt Resources. Met oog op de traditie in het verleden zal Colt de productie van port voortzetten.


quinta-senhora-do-convento
 
In het hart van de Douro, aan de oever van de Távora (een zijrivier van de Douro), ligt midden tussen de wijngaarden het prachtige klooster Mosteiro Novo De São Pedro Das Aguias. Dit prachtige door Cistercienzer monniken gebouwde klooster is sinds een paar jaren in zijn volle glorie en luister hersteld door de huidige eigenaar van de Quinta do Convento zoals het wijndomein officieel heet. Het betreft het echtpaar Landanger (hij is Fransman, zij Portugese) uit de Bourgogne. Zij zijn niet de eersten de besten, maar ook eigenaar van het beroemde Domaine de La Pousse d'Or uit Volnay.  
Patrick Landanger, een ingenieur uit Chaumont, die een fabriek van kunstheupen en -knieën van titanium bezat, kocht La Pousse d'Or in 1997 en Quinta do Convento in 2005. In 2009 werd de restauratie van het klooster voltooid en was ook de geheel nieuwe cuverie klaar.
 
Inmiddels is Patrick Landanger geen eigenaar meer van het domein. Het is nu in handen van een Candees bedrijf. Naast bijna honderd hectaren bos met onder meer olijfbomen voor de productie van olijfolie, beslaat het domein zevenenveertig hectare wijngaarden, beplant met de in het portgebied gangbare druivensoorten (Touriga Nacional, Francesca, Tinta Roriz en Barroca voor de rode wijn en port en Malvasia Fina, Gouveio en Viosinho voor de witte port). De productie van portwijn is uiterst arbeidsintensief omdat alles handmatig gedaan moet worden op de steile hellingen in de Douro. Vintage port wordt alleen in de beste jaren gemaakt en dit is gemiddeld 3 maal in 10 jaar. Bij Senhora do Convento was dit 1999, 2000, 2001, 2003 en 2009.


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop