WebshopOnze WijnenRode WijnLuis Seabra Xisto Ilimitado 2019 Tinto

Luis Seabra Xisto Ilimitado 2019 Tinto

TPLS0419 Luis Seabra Xisto Ilimitado 2019 Tinto

€ 19,12

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 1

Xisto Illimitado, van de beroemde Douro-wijnmaker Luis Seabra, is een Portugese wijn gemaakt naar analogie met een Bourgondische Village-level wijn. Illimitado is een veldmix van 6 variëteiten geplant in 3 subzones in de Douro op een hoogte van 400-600 m op schistbodems. Het toont zeker de ‘rauwe’ uitdrukking in Luis ’filosofie, met helder bessenfruit ondersteund door een stevige dosis mineraliteit en zwarte peper. De druiven zijn afkomstig van iets jongere stokken waardoor de wijn iets jonger toegankelijk is. 
  
Food-Pairing   
Combineer met geroosterd wild of gevogelte en ratatouille
  
Druiven:  30% Touriga Franca, 20% Tinta Amarela (Trincadeira), 20% Tinta Roriz, 10% Rufete, 10% Tinta Barroca, 5% Malvasia Preta, 5% Donzelinho Tinto
 
30% fermenteerde in stenen lagares waarin de druiven met de voeten werden geplet. De overige 70% fermenteerde op vat. Maceratie gedurende 8 dagen; vat gedurende 25 dagen. Rijpt 1 jaar op Franse eiken vaten, gevolgd door 5 maanden in inox tanks. 100% natuurlijke gistfermentatie (er werden dus geen gecultiveerde gisten gebruikt)
 
Alcoholgehalte
13%
 
Conserveren en serveren
Laat een uur voor het serveren decanteren. Serveren bij 16 - 18 ºC. Kan tot 7 jaar na oogstjaar worden gedronken 
 
Awards & Critics
94/100 - The Wine Front Tasted: Feb 2024 
90/100 - Gismondi on Wine Tasted: Mar 2022
Illimitado is a soil survey of the schist-driven terroir in the Douro, irregardless of grapes. This year, field blends of grapes from Cotas and Ervedosa do Douro in the Cima Corgo were sourced, with vines between 35 and 60 years, planted in Patamares and large terraces from 400-550m, predominantly on loamy clays and yellow slate. 40% of the grapes were fermented whole cluster in Lagares, foot trodden, with 8-10 days maceration. The remaining 70% fermented whole cluster in stainless tanks, with 20 to 30 days maceration. Both lots aged for 14 months in used French barrels. Mouthfilling wild blackberry, black cherry is seasoned with thorns, violets, balsamic, and ample cracked peppercorns. Tannins are ample and schistous lined, through a lingering violet finish. Tastes like Douro; tastes like schist. (Treve Ring).
   
Producent: Luis Seabra Vinhos 
Regio:  Douro

Gerelateerde producten


Powered by EasyWebshop