Het is een rode wijn gemaakt volgens de klassieke stijl met druiven van de Vinha da Casa (uit 1954) en Vinha da Adega (uit 1998). Zijn Complexiteit en duurzaamheid komen voort uit deze keuze. De biologische productiemode ondersteund door een lange Guyotsnoei maakt het mogelijk om druiven te verkrijgen die meer geconcentreerd zijn, en dit door de goede balans tussen de hoeveelheid bladeren en het bladoppervlak van de stammen. De droogte van het land, gecompenseerd door de vochtigheid van de Atlantische winden aan het einde van de rijping, zorgde ervoor dat de primaire aroma's van de druiven een grotere complexiteit aan de wijn geven
António Marques da Cruz behandelt het hele proces persoonlijk van de wijngaard tot de botteling, wat tot uiting komt in de buitengewone kwaliteit van deze prachtige en andere wijn.
Rode wijn, donker van kleur, die doet denken aan de kleur van de druivenschil. Aroma's van het bos en de smaken van zeer rijp fruit en subtiele tonen van honing. Volumineuze, stevige tannines en een smaak die verzacht wordt door de evolutie in vat, maar complex door de grote variëteit aan druivensoorten. De volume-sensatie en de tannines van deze wijn maken de smaakpapillen vatbaar voor de dialoog met het eten.
Quinta da Serradinha is een zeer oud landgoed op 18 kilometer van de Atlantische Oceaan, in een regio waar al meer dan duizend jaar heerlijke wijnen worden geproduceerd.
Food pairing
Uitstekend bij alle vleesgerechten en wild. De algemene regel met rood vlees is, hoe magerder het vlees, hoe lichter de wijn
Druiven: 35% Baga, 30% Castelão, 20% Touriga Nacional, 15% Alfrocheiro
Geoogst op 1 en 2 oktober 2010. Het stabiele klimaat zonder regen liet dat jaar toe om later te oogsten, waardoor de druiven een betere rijping en aromatische expressie kregen die weerspiegeld worden in de wijn
Wijn rijpt 24 maanden in Franse eiken vaten van 225 liter
Alcoholgehalte
12,3 %vol
Bewaren en serveren
Bewaren in een koele plaats (rond de 12ºC)
Klaar om nu te drinken. Serveren bij 16-18°C
Critics & Awards