Een witte wijn met goud-strogeel van kleur. Complex fruitig aroma zoals passievrucht en abrikoos, alsook enkele bloemige aroma's van linden en honing. Een witte wijn die in de mond een opvallende elegantie, complexe structuur, stevigheid en hardnekkigheid presenteert.
In 2000 begon het project met het creëren van de eerste witte wijn die op Quinta da Bacalhôa werd geproduceerd. Ten slotte werden twee beroemde druivensoorten geplant, Sémillon en Sauvignon Blanc, twee van de belangrijkste witte variëteiten in Bordeaux, en Alvarinho, een bekende variëteit in Portugal. Met deze druiven wilden we de mogelijkheden van wijnmaken op Quinta da Bacalhôa uitbreiden.
Food pairing
visgerechten, gevogelte en Azeitão kaas.
Druiven: 50% Sémillon, 25% Alvarinho & 25% Sauvignon Blanc
12% van de most gaat gedurende 4 maanden in nieuwe Franse eiken vaten
Alcoholgehalte
13 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C.
5 tot 6 jaar na oogstjaar te drinken.
Critics & Awards
4,1/5 - Vivino (173 ratings)