Food pairing
Vale D. Maria Vinhas do Sabor wit 2021 is ideaal bij salades, witvleesgerechten, kabeljauw, geroosterde vette vis en octopus.
Druiven: Rabigato, Viosinho, Arinto, Gouveio
Na een zorgvuldige selectie op de sorteermat worden de druiven ontsteeld en lichtjes gekneusd. Zorgvuldig geperst in een pneumatische pers. De most wordt gedurende 24 uur bij 10ºC gedecanteerd in roestvrijstalen vaten. De wijn fermenteert bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen vaten en Frans eikenhouten vaten die zorgvuldig voor deze wijn zijn geselecteerd. Na de gisting rijpt de wijn 8 maanden in dezelfde vaten.
Na een reeks hete en geconcentreerde jaren bracht 2021 frisheid gedurende het hele groeiseizoen en zelfs tijdens de oogst. De waterbeschikbaarheid van de Douro-grond heeft een zeer sterke impact op wijnstokken en most. De winterregens bevredigden de reserves tot aan de fase van de schilder, maar toch werd in juli en augustus de afwezigheid van water gevoeld. De koudere nachten en het uitblijven van de gebruikelijke hittepieken zorgden er echter voor dat de rijpingen zich op een evenwichtige manier ontvouwden. De onverwachte regens van september kwamen om in de waterbehoefte te voorzien. Ondanks dat de gezondheid van de wijnstokken en de concentratie van de bessen werden bedreigd, waren zorgvuldige monitoring en de juiste beslissing over het oogsttijdstip doorslaggevend voor de uiteindelijke kwaliteit van de wijnen.
Alcoholgehalte
13 %
pH: 3,33
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-11 °C
Vanaf nu tot minstens 6 jaar na oogstjaar te drinken
Critics & Awards
89/100 - Falstaff Tasted: Aug 2022
Helels Goldgelb, Silberreflexe. Zart nach gerosteter Haselnuss, Nuancen von Quitten und gelbem Apfel, zarter Blütenhonig. Mittlerer Korper, weißer Apfel, nussiger Touch, feine Säurestruktur, Biskuit im Nachhall, bereits zugänglich.