Cova da Ursa is in een nieuw kleedje gestopt. Deze oogst heeft een bleekgele kleur, met groenachtige reflecties, een rijk aroma van geel fruit dat kenmerkend is voor de Chardonnay-variëteit, zoals perzik en ananas, gecombineerd met geroosterde en vanille "nuances", afkomstig van de eikenvaten waarin het verbleven heeft. In de mond vinden we sterke aroma's van geel fruit goed gecombineerd met hout, een duidelijke zuurgraad, wat het een mineraal karakter geeft en een volle en aanhoudende afdronk. Met de rijping op fles wint het aan complexiteit, met nadruk op tonen van gedroogd fruit.
Food pairing
Heerlijk bij sterk gekruide gerechten van vis, gevogelte of vederwild. Ook heerlijk bij Azeitão kaas en andere zachte koe of geitenkazen
Druiven: 100% Chardonnay
De Chardonnay druif is vergelijkbaar in variëteit met de Antão Vaz druif.
Druiven zijn afkomstig van de wijngaard "Cova da Ursa" in de heuvels van Azeitão, in de Serra da Arrábida. De steenachtige grond, klei-kalkhoudend, en het mesoklimaat van het Arrábida-gebied, leiden ertoe dat de druiven van deze variëteit langzaam rijpen en een hoge kwaliteit bereiken. De oogst van deze druivensoort vond plaats in september. Van zijn zorgvuldige wijnbereidingstechnologie benadrukken we de volledige gisting en rijping gedurende 4 maand van 71% van de wijn in nieuwe Franse eikenhouten fijnkorrelige vaten.
Alcoholgehalte
14 %vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 10-12°C.
Critics & Awards