Lisboa - Casal Figueira - Marta Soares

Haar naam is Marta Soares en zij is de vrouw achter Casal Figueira-wijnen, een wijnproject dat meer dan 20 jaar geleden werd gestart door haar overleden echtgenoot António Carvalho. 
 
Marta Soares en haar man Antonio begonnen als pioniers in de bio-dynamie rond de eeuwwisseling, met een wijnbedrijf van 13ha aan wijngaarden in de buurt van Vermelha, zo’n 80 km ten noorden van Lissabon. Alles biologisch - dynamisch en met lage rendementen. Antonio deed het werk in de wijngaarden en de kelders, Marta helpt tussen de bedrijven door want is eigenlijk kunstenaar en docent. 
 
Vanuit zijn passie en toewijding van het telen van druiven, leerde ze voor wijnstokken te zorgen zoals ze voor een kind zou zorgen, ze leerde met de natuur te werken en alle natuurlijke grenzen en beperkingen te respecteren die deze wispelturige 'vriend' oplegde. Hun opvattingen en filosofieën versmolten: biodynamisch werken in de wijngaard en kiezen voor minimale interventie bij het wijnmaken in de kelder. 
 
Als team werkten ze samen aan een nieuwe plek, hun thuis, en een nieuw project werd geboren: ze hebben eeuwenoude wijnstokken van Vital en Castelão teruggevonden die verspreid waren in kleine percelen op de hellingen van de Serra de Montejunto een nieuw leven ingeblazen. Het project bloeide en krijgt steeds meer erkenning, maar Marta werkt nu alleen na het heengaan van António in 2009. Ze is nu de gepassioneerde wijnboer, de wijnmakker, de dame achter de naam van de man op de Casal Figueira-wijnen

Casal Figueira-wijnen, hoewel klein in productie (niet meer dan 10.000 flessen per jaar), zijn een ware cult geworden in Portugal. Maar de meerderheid van Casal Figueira-wijnen, in feite 99%, worden in het buitenland verkocht. 
 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstproeverij : 15-okt-2023
Meer info hier

15-10-2023-wijn-degustatie-aarschot-2023
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop