Het oogstjaar 2007 op Quinta do Vesuvio draaide allemaal om de extreem lage opbrengst, waardoor de druiven wijnen van ongelooflijke concentratie en kracht konden produceren, met een intense diep paarse kleur en ongelooflijk rijke fruitsmaken. Heel, heel indrukwekkend.
Deze meest mooi gelegen quinta (landgoed), aan de waterkant van de rivier de Douro, is nieuw leven ingeblazen door de familie Symington. Dit is een 'groot huis' dat de traditie van het betreden van de druiven voortzet in de oude 'lagares' (betonnen kuipen)
Food-Pairing
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn
Alcoholgehalte
19,5 %vol
Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Moet 6 tot 24u op voorhand gedecanteerd worden.
Vintage portwijn kan minder lang openstaan dan een reguliere port, wat betekent dat hij sneller oxideert. Na opening maximum 2 dagen houdbaar
Critics & Awards
93/100 - Falstaff Magazin Tasted: 12-Dec-2014
94/100 - Wine Enthusiast Tasted: 12-Jul-2011
94/100 - Wine Spectator Tasted: 31-May-2010
17,5/20 - Jancis Robinson Tasted: 21-May-2009
Double Gold - San Francisco International Wine Competition, 2010
96/100 - Wine & Spirits Magazine Tasted: 01-Dec-2009
19/20 - Revista de Vinhos Tasted: 01-Dec-2009
96/100 - Robert Parker The Wine Advocate Tasted: 30-Nov-2009
95/100 - Jamie Goode Tasted: 01-May-2009
94/100 - Stephen Tanzer
93/100 - CellarTracker (14 notes)