Webshop » Digestief » Ginja de Óbidos Oppidum

Ginja de Óbidos Oppidum

TSMSR03 Ginja de Óbidos Oppidum

TSMSR03 Ginja de Óbidos Oppidum

€ 28,30 / 50 cl

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Uitdaging, inspiratie en passie waren de grote drijfveren van Dário Pimpão bij het produceren van een natuurlijke Ginja zonder kleurstoffen of additieven, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Het grote geheim van Oppidum schuilt in het feit dat het alleen de beste vruchten gebruikt om een ​​pure en aromatische likeur te verkrijgen, die bij het drinken een zachte en volle smaak geeft. Het begint allemaal met de selectie van het fruit dat wordt geplukt uit de morello's (ginjeiras) in boomgaarden (ginjais) van producenten die al decennia lang leveranciers zijn van de morello-kers (ginjas). Het is bewezen dat hoe minder de gecultiveerde morellen bomen zijn, des te sterker is de vrucht en des te beter het eindproduct. Elke steel wordt zorgvuldig verwijderd en eenmaal in de wijnmakerij gaat het fruit naar een hydro-alcoholische infusie waar het enkele maanden blijft tot het het gewenste resultaat bereikt, in een lang proces dat veel geduld en kennis vereist, evoluerend met de tijd. Door zijn aard is veroudering langdurig en elke poging om het proces te versnellen kan rampzalig zijn voor het eindresultaat 
 
Kersenaroma met intense wilde kers. Romig in de mond, langdurige, intense kers. Liquor unieke smaak en onmiskenbaar. Zure kersenlikeur kan op veel verschillende manieren worden genoten. Als digestief aan het einde van een maaltijd. Kan ook gebruikt worden als ingrediënt bij het koken en in cocktails.

Ginjinha is een shot van kersenlikeur waar je van op de handen gaat lopen en waarbij je de volle breedte van de weg nodig hebt op weg naar huis. Je maakt het door de ietwat zure ginja-kers – in België bekend als ‘kriek -, te vermengen met aguardente en suiker. Aguardente is een verzamelnaam voor alcohol van meer dan 40% en de letterlijke vertaling is ‘vuurwater’. Suiker komt van de suikerbiet. 

Als je in Lissabon bent, probeer dan zeker de heerlijke lokale kersenlikeur. Dit zoete drankje wordt eigenlijk in alle horecagelegenheden wel geschonken. Een lekkere borrel voor tussendoor. Gewoon zo te drinken of uit een chocolade cupje. Er zijn zelfs heuse Ginja stores te vinden!
  
Alcoholgehalte
20%
bronze-ginja
Critics & Awards
Bronze - International Wine & Spirit Competition, 2012

Cocktailrecepten
Ginjarita
5 cl Licor de Ginja
3 cl Cointreau
Limoensap en een paar ijsblokjes
Mix dit alles in een shaker 

GinjaKIR
4 cl Ginja
10 cl Espumante Brut
Serveer dit in een fluitvorimig champagneglas
 


Gerelateerde producten



free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Douro : 3-dec-24
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop